UX/UI-suunnittelun perusteet – verkkokoulutus

UX/UI -suunnittelun peruskurssilla opit suunnittelemaan helppokäyttöisiä verkkopalveluita ja mobiilisovelluksia. Suunnitteluharjoituksissa edetään työelämän projektien mukaisesti, aloittaen karkeista rautalankakuvista ja edeten kohti visuaalisesti viimeisteltyä käyttöliittymäkuvausta (= UI eli User Interface).

Käyttäjäkokemuksen (= UX eli User Experience) kannalta on oleellista, että käyttäjä saa suoritettua tehtävänsä mahdollisimman sujuvasti digitaalisen palvelun avulla. Jotta varmistutaan, että käyttöliittymä toimii hyvin todellisissa käyttötilanteissa, harjoitellaan kurssilla prototyyppien rakentamista ja testaamista loppukäyttäjien kanssa.

Kohderyhmä  
 • Aiheesta kiinnostuneet, jotka haluavat oppia käytännön menetelmiä suoraan alan ammattilaiselta. Osallistuminen ei vaadi esitietoja tai teknistä osaamista.

 

Seuraavat aloituspäivät
 • 10. tammikuuta 2022
 • 1. helmikuuta 2022
 • 1. maaliskuuta 2022
 • 21. maaliskuuta 2022
 • 11. huhtikuuta 2022
 • 2. toukokuuta 2022
Hinta
 • Hinta yrityksille ja organisaatioille: 990 € + alv 24%
 • Hinta yksityishenkilöille: 890 € (sis. alv)
 • Kurssi on mahdollista maksaa kahdessa osassa

Kesto  
 • Kurssin kesto on joustava riippuen ajankäytöstäsi
 • Jos käytät noin 5 tuntia viikossa, kurssi kestää noin 5 viikkoa
Tilaa opetussuunnitelma

Tilaa kurssin opetussuunnitelma sähköpostiisi:

Kurssi sisältää

Videoluentoja, harjoitustehtäviä ja neljä henkilökohtaista videopuhelua mentorin kanssa

Mitä opit koulutuksessa

 

 

 

 • Ymmärrät mitä on UI/UX-suunnittelu (user interface & user experience design) ja opit parhaat käytännöt
 • Opit visualisoimaan ideoita prototyypeiksi suunnitteluohjelman avulla (ilman ohjelmointia)
 • Harjoittelet testaamaan ideoitasi tekemällä käytettävyystestin
 • Saat mentorilta henkilökohtaista palautetta videopuheluissa ja kirjallisesti
 • Saat todistuksen kurssin käymisestä

 

 

Kurssin aiheet

Heti ensimmäisellä viikolla lähdetään harjoittelemaan käytännön suunnittelua. Suunnittelutehtävissä edetään työelämän tyypillisten työvaiheiden mukaisesti.

1. Johdanto 

Mitä on UX/UI ja miten suunnittelija työskentelee? Käyttäjälähtöisen UX-suunnittelun prosessi. Suunnitteluohjelman käyttöönotto. Suunnittelu rautalankamallien (wireframes) avulla.

2. Suunnitteluperiaatteita

Mistä helppokäyttöisyys syntyy? Käyttöliittymän suunnitteluperiaatteita ja interaktiosuunnittelun perusmenetelmät.

3. Prototyypit ja käyttäjätestaus

Miten voin tietää onko suunnitelmani toimiva? Käyttöliittymäprototyyppien rakentaminen. Prototyypin käyttäjätestaus.

4. Visuaalisuus ja responsiivisuus

Mistä syntyy käyttöliittymän viimeistelty ulkoasu? Visuaalisen käyttöliittymän suunnitteluperiaatteet. Design Systemin perusteet. Valmiin komponenttikirjaston käyttäminen.

5. UX/UI-suunnittelijan portfolio

UX/UI-suunnittelijan tehtäväkenttä, portfolion rakenne, ja vinkkejä jatko-opintoihin.

Harjoitustehtävät

Jokainen kurssin osa sisältää käytännön harjoitustehtävän. Tehtävät tehdään maksuttomalla ammattilaisten suosimalla Figma -suunnittelu- ja prototyyppityökalulla (voit halutessasi tehdä harjoitustyöt myös Sketchillä tai Adobe XD:llä).

Kouluttaja ja mentori

 

“Hei! Toimin tällä verkkokurssilla kouluttajana ja mentorina. Minulla on noin 18 vuoden työkokemus digitaalisesta palvelumuotoilusta, käyttöliittymäsuunnittelusta ja käyttäjätutkimuksesta. Tällä hetkellä työskentelen UX/UI -suunnittelijana eri asiakkaille oman yritykseni kautta.

Aiemmin olen työskennellyt mm. UX/UI-suunnittelijana Nokiassa, palvelumuotoilijana Keskossa ja User Experience (UX) -tiimin vetäjänä Torissa. UX/UI -suunnittelua olen tehnyt mm. mobiilisovelluksiin, verkkokauppoihin, yritysten sisäisiin ohjelmistoihin, ja eri alojen startup -yrityksille.”

Juha-Antti Huusko
LinkedIn profiili

Palautetta opiskelijoilta

 

“Kurssi oli hyvin käytännönläheinen ja mentorointiin perustuva toteutus oli mielestäni erittäin toimiva. Harjoitustöistä saatu palaute oli arvokasta ja sai pohtimaan design-ratkaisuja myös kurssin ulkopuolella. Hyvä peruspaketti UX-suunnittelun alkeista!”
Maiju, strateginen suunnittelija

“Kompakti läpileikkaus UX/UI-suunnittelusta vasta-alkajalle. Hyvien ja napakoiden tehtävien avulla pääsee nopeasti jyvälle siitä, mistä UX/UI-suunnittelussa on kyse. Ja kaiken päälle mukava mentori teki oppimiskokemuksesta oikein hauskan. Suosittelen!”
Hanna, graafinen suunnittelija

Kurssin työmäärä ja aikataulu

Koulutus sisältää verkkopohjaista materiaalia ja tehtäviä, joita voi tehdä kun itselle sopii. Lisäksi n. 1-2 viikon välein on yhden tunnin henkilökohtainen videopuhelu mentorin kanssa. Videopuhelujen ajankohdan voi sopia joustavasti, aikoja löytyy arkisin klo 8-17 väliltä.

Jos videopuhelut pidetään yhden viikon välein, on viikoittainen työmäärä noin 5 tuntia, ja tällä vauhdilla koko kurssi kestää noin 5 viikkoa. Kurssilla voi edetä myös hitaampaan tahtiin, jolloin viikoittainen työmäärä on pienempi.

Kurssin laajuudesta

Johtuen suhteellisen lyhyestä kestosta, tässä koulutuksessa käydään läpi rajoitetusti UX/UI-teoriaa ja mahdollisia sovelluskohteita. Koulutuksen jälkeen tunnet tyypilliset UX/UI -suunnittelijan työvaiheet ja työkalut, ja osaat hyödyntää yksittäisiä menetelmiä kuten prototyyppejä ja käyttäjätestausta.

Jos tavoitteenasi on joskus toimia ammattimaisena UX/UI-suunnittelijana, täytyy sinun laajentaa osaamistasi koulutuksen jälkeen lukemalla UX-alasta ja tekemällä harjoitusprojekteja omaan portfolioon. Jatkokoulutus on myös suositeltavaa oppimisen nopeuttamiseksi.

Figma

Kurssilla käytetään pääasiassa Figmaa, joka toimii Chrome ja Firefox -nettiselaimilla Windows ja Mac -koneilla. Figmaa ei tarvitse asentaa omalle koneelle. Figman perustoiminnot ovat ilmaiseksi käytettävissä, ja ne riittävät tämän kurssin tarpeisiin. Harjoitustyöt voi tehdä halutessaan myös Sketchillä tai Adobe XD:llä.

Täysi tyytyväisyystakuu

Jos et ole tyytyväinen kurssiin ja haluat keskeyttää opiskelun, ota yhteyttä UX Academyyn 4 viikon kuluessa kurssin aloituspäivästä, ja saat kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin.

UX Academy FinlandTM

Koulutuksemme ovat mentorivetoisia. Mentori on UX/UI-suunnittelun kokenut asiantuntija, joka vastaa kysymyksiisi, ja antaa palautetta. Saat opinnoistasi enemmän irti.

Voimmeko auttaa?

Lähetä kysymyksesi niin vastaamme mahdollisimman pian.

Sähköpostisi*:

Kysymyksesi tai viestisi*:

Ilmoittaudu kurssille

Tilaa opetussuunnitelma