UX/UI-perusteet mentorin ohjauksessa

Tämä koulutus on sinulle, jos haluat oppia UX/UI-suunnittelun ja Figman perusteet mentorin henkilökohtaisessä ohjauksessa, jolloin saat videopuheluissa palautetta harjoitustöistäsi ja vastaukset sinua kiinnostaviin kysymyksiin.

Tässä mentorin henkilökohtaista ohjausta sisältävässä koulutuksessa opit:

 • UX/UI-suunnittelijoiden prosessin ja työkalut
 • UX-alalla suositun Figma-suunnitteluohjelman perusteet
 • Työelämän keskeiset käytännön suunnittelumenetelmät
 • Käytettävyystestin läpiviennin prototyyppiä hyödyntäen

Kohderyhmä

 • Kaikki aiheesta kiinnostuneet, jotka haluavat oppia käytännön menetelmiä suoraan alan ammattilaiselta.

 

Kesto

 • Kurssin kesto on joustava riippuen ajankäytöstäsi
 • Videopuheluita mentorin kanssa voi olla 1-3 viikon välein, tarpeesi mukaan
 • Jos käytät noin 5 tuntia viikossa, koulutus kestää noin 5 viikkoa

Esitiedot

 • Osallistuminen ei vaadi esitietoja tai teknistä osaamista.

 

Hinta

1690 €
1363 € (alv 0%)

Sisältää:

 • Viisi henkilökohtaista videopuhelua mentorin kanssa
 • Suomenkielinen verkko-oppimateriaali
 • Harjoitustehtäviä Figmaa käyttäen
 • Halutessasi voit tehdä harjoitusprojektin omasta aiheestasi
 • Saat todistuksen kurssin käymisestä
 • 2 vuoden käyttöoikeus verkkomateriaaliin

 

 

 

Tutustu aiheeseen ja opi hyödyllisiä UX-taitoja
Aloita ilmainen lyhytkurssi

 

Koulutuksen aiheet

Suunnitteluharjoituksissa edetään työelämän projektien mukaisesti, aloittaen käyttäjän tarpeista, edeten luonnostelun kautta kohti visuaalisesti viimeisteltyä käyttöliittymää (= UI eli User Interface). Opetellaan rakentamaan ideoista prototyyppejä, joiden avulla on kätevä hakea palautetta projektin sidosryhmiltä ja loppukäyttäjiltä.

Tähän koulutukseen ei sisälly projektin alkuvaiheen käyttäjätarpeiden tutkimista ja konseptisuunnittelua – jos nämä kiinnostavat, katso henkilökohtainen Digitaalinen palvelumuotoilu -valmennus.

 
 

1. Johdanto

Käydään läpi mitä on UX/UI ja miten suunnittelija työskentelee. Käyttäjälähtöisen UX-suunnittelun prosessi. Suunnitteluohjelman käyttöönotto. Suunnittelu rautalankamallien (wireframes) avulla.

2. Suunnitteluperiaatteita

Opit menetelmät, joiden avulla käyttöliittymästä suunnitellaan helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Yleisiä suunnitteluperiaatteita ja interaktiosuunnittelun perusmenetelmät.

3. Prototyypit ja käyttäjätestaus

Opit miten ja miksi suunnittelijan kannattaa hakea palautetta suunnitelmiin. Käyttöliittymäprototyyppien rakentaminen. Prototyypin käyttäjätestaus.

4. Visuaalisuus ja responsiivisuus

Käydään läpi mistä syntyy käyttöliittymän viimeistelty ulkoasu. Visuaalisen käyttöliittymän suunnitteluperiaatteet. Design Systemin perusteet. Valmiin komponenttikirjaston käyttäminen.

5. Agile UX-menetelmät

UX/UI-suunnittelijat työskentelevät usein Agile-tiimeissä, joissa digipalveluita rakennetaan tiiviissä yhteistyössä tuoteomistajien, ohjelmoijien ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Saat vinkkejä ohjelmoijien kanssa agile-kehitystiimissä työskentelyyn. Opit miten UX/UI-suunnittelija voi sovittaa oman työnsä osaksi Agile-tiimin kehitysrytmiä. Saat esimerkin Figma-pohjasta käyttöliittymäkuvien luovuttamiseen ohjelmoijille.

6. UX/UI-suunnittelijan portfolio

UX/UI-suunnittelijan tehtäväkenttä, portfolion rakenne, ja vinkkejä jatko-opintoihin.

Harjoitustehtävät

Kurssi sisältää useita käytännön harjoitustehtäviä. Kurssimateriaali opastaa työskentelemään maksuttomalla ammattilaisten suosimalla Figma -suunnittelu- ja prototyyppityökalulla.

Kouluttaja ja mentori

 

“Hei! Minulla on noin 20 vuoden työkokemus UX-alalta: digitaalisesta palvelumuotoilusta, käyttöliittymäsuunnittelusta ja käyttäjätutkimuksesta. Tällä hetkellä teen UX/UI-suunnittelua eri asiakkaille oman yritykseni kautta.

Aiemmin olen työskennellyt mm. UX/UI-suunnittelijana Nokiassa, palvelumuotoilijana Keskossa ja User Experience (UX) -tiimin vetäjänä Torissa. UX/UI -suunnittelua olen tehnyt mm. mobiilisovelluksiin, verkkokauppoihin, yritysten sisäisiin ohjelmistoihin, ja eri alojen startup -yrityksille.”

Juha-Antti Huusko
LinkedIn profiili

Palautetta opiskelijoilta

 

”Olen aloitteleva graafikko ja halusin käydä kurssin laajentaakseni osaamistani sovelluksien puolelle, sekä ymmärtää paremmin perusteita UX suunnittelun puolelta. Koen, että itselleni suomenkieliset opetusvideot ja henkilökohtainen sparraus omien projektien kanssa oli toimiva ja hyvä oppimismuoto. Kurssin sisältö oli sopivan joustava omiin tarpeisiini.”
Sofia, graafinen suunnittelija

”Kurssi oli hyvin käytännönläheinen ja mentorointiin perustuva toteutus oli mielestäni erittäin toimiva. Harjoitustöistä saatu palaute oli arvokasta ja sai pohtimaan design-ratkaisuja myös kurssin ulkopuolella. Hyvä peruspaketti UX-suunnittelun alkeista!”
Maiju, strateginen suunnittelija

Kurssin laajuudesta

Koulutuksen jälkeen hallitset tyypilliset UX/UI -suunnittelijan käytännön työvaiheet ja työkalut, ja osaat hyödyntää keskeisiä menetelmiä kuten prototyyppejä ja käyttäjätestausta. Johtuen suhteellisen lyhyestä kestosta, tässä koulutuksessa käydään läpi rajoitetusti mahdollisia sovelluskohteita.

Jos tavoitteenasi on joskus toimia ammattimaisena UX/UI-suunnittelijana, täytyy sinun laajentaa osaamistasi koulutuksen jälkeen aktiivisella harjoittelulla ja lisäopinnoilla, joihin saat vinkkejä koulutuksessa.

Figma

Kurssilla käytetään pääasiassa Figmaa, joka toimii Chrome ja Firefox -nettiselaimilla Windows ja Mac -koneilla. Figmaa ei tarvitse asentaa omalle koneelle. Figman perustoiminnot ovat ilmaiseksi käytettävissä, ja ne riittävät tämän kurssin tarpeisiin.

Voit käyttää harjoitustehtäviin myös muita suunnitteluohjelmia, kuten Sketchiä tai Adobe XD:tä, jos hallitset valitsemasi ohjelman perustoiminnot.

Täysi tyytyväisyystakuu

Jos et ole tyytyväinen kurssiin ja haluat keskeyttää opiskelun, ota yhteyttä UX Academyyn 4 viikon kuluessa kurssin aloituspäivästä, ja saat kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin.

UX Academy FinlandTM

Koulutuksemme sopivat kaikille lähtötasosta riippumatta, ja perustuvat pitkään käytännön työkokemukseen UX/UI- ja palvelumuotoilualalta. Haluamme purkaa ylimääräisen “mystiikan” digitaalisten palvelujen muotoilun ympäriltä ja opettaa työelämän taitoja.

Ilmoittaudu kurssille

Tilaa uutiskirje

Voimmeko auttaa?

Lähetä kysymyksesi niin vastaamme mahdollisimman pian.

  Sähköpostisi*:

  Kysymyksesi tai viestisi*: